Радванска: Компенсирам с креативност срещу мощните съпернички



09-07-2013 23:35

Агниешка Радванска позира в повече от предизвикателна поза за ESPN като даде и любопитно интервю, в което отговаря на доста неща свързани с личния й живот и предпочитания.

Тя споделя, че няма нужда от особено много часове във фитнеса, за да поддържа фигурата си, тъй като това става естествено, играейки тенис.

"Късметлийка съм, че не ми се налага да отделям много време на фитнес занимания за фигурата ми, тъй като всеки ден играя тенис," споделя тя. Радванска разкрива, че по време на само една тренировъчна сесия прави по 300 коремни преси.

Полякинята разкрива, че когато е в родината си често обича да тича край река Висла в Краков заедно със сестра си Урсула.

"След участие в турнир винаги си взимам един ден изцяло без тенис. Пазарувам, ходя на масаж, гледам телевизия. Много обичам сериала "24". От другите спортове любимо ми е да карам ски, но от години не съм, тъй като е много опасно да не се контузя," разказва още Ага.

Радванска споделя и как успява да се противопостави на много по-мощните физически състезателки в тениса. "Психологическата страна на нещата е от огромно значение. Виждате какви са повечето момичета в тениса. Не е тайна, че аз не съм толкова мощна като останалите в топ 5, но опитвам да компенсирам с креативност на корта.

"Това не можеш да го тренираш, то ти идва отвътре. Когато играя с по-мощен съперник опитвам да използвам силата, която влага в ударите си, вместо да генерирам такава. Ако Серина сервира само подлагам ракетата си и внимавам топката да не отлети встрани," коментира Радванска.

Световната номер 4 признава, че досега има две операции - една на ръката, а другата на крака. "Бях при страхотен хирург, така че самите операции не бяха толкова толкова тежки, но възстановяването бе истински кошмар. Трябва да благодаря на моя екип, тъй като никога не съм пропуснала за подобно нещо голям турнир."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини