Серина преследва първа титла от категорията „Интернешънъл”



Серина преследва първа титла от категорията „Интернешънъл”
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-07-2013 14:46 | Станко Димов

Не са много нещата, които Серина Уилямс да не е постигала в кариерата си на корта. Колкото и странно да звучи, едно от тях е титла от категорията „Интернешънъл”. Водачката в световната ранглиста има десетки отличия от Големия шлем и „Премиер” категорията, но няма нито едно от „Интернешънъл”. Тази седмица Уилямс може да направи и това, ако спечели турнира в Бостад, Швеция, където ще запише дебютно участие.

Статистиката показва, че до момента Серина Уилямс е участвала в 5 турнира от категорията „Интернешънъл”, като никога не е достигала дори до финал.

„Развълнувана съм да бъда в Бостад. Никога не съм ходила в този град, а съм чувала толкова много неща за него. Знам, че е нещо като Кан, но само че в Швеция”, коментира Уилямс преди дни.

„Очаквам с нетърпение старта на надпреварата. Турнирът е на клей, а в момента аз играя отлично на подобна настилка”, коментира американката, която преди няколко седмици спечели за втори път в кариерата си „Ролан Гарос”.

„След Бостад се прибирам в САЩ и започвам подготовка за US Open”, разкри още тъмнокожата състезателка.

Любопитното е, че в първи кръг в Швеция Серина Уилямс ще се изправи срещу българка. Това е Сесил Каратанчева, която от години насам се състезава за Казахстан.

В основната схема в Бостад има още една родна състезателка – първата ракета на България Цветана Пиронкова. Пловдивчанката е в долната част на схемата и ще може да се срещне със Серина само и единствено на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини