Световната №299 с изразителна победа над Пиронкова



16-07-2013 17:47 | Станко Димов

Цветана Пиронкова записа тежка загуба в първи кръг на турнира в Бостад. Българката отстъпи с 6:1, 6:3 пред венецуелката Андреа Гамис, която към днешна дата е №299 в ранглистата на WTA.

Цвети изигра един от най-слабите си двубои за сезона, като при малко повече късмет, Гамис спокойно можеше да се наложи с 6:1, 6:0. Младата латиноамериканка записа впечатляваща серия от 9 последователни гейма, която приключи при 4:0 във втората част. Цвети успя да намали за 4:3, но за повече нашето момиче нямаше сили.

Важно е да се отбележи, че Пиронкова видимо не бе в най-доброто си физическо състояние. В началото на втория сет българката поиска медицинска помощ, като лекар и измери кръвното налягане, след което позволи на Цвети да се върне на корта.

С поражението в Бостад, Пиронкова на практика слага край на сезона на клей в Европа. По всяка вероятност Цвети ще си вземе няколко дни почивка, преди да се завърне на кортовете в Северна Америка, където ще започне подготовка за US Open.

Цветана Пиронкова напуска Швеция с една точка и 1800 долара от наградния фонд. Тя ще падне в ранглистата следващия понеделник, защото имаше за защитава 70 точки от четвъртфинала миналата година.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини