Надал "разочарова" всички - размаза набързо и Ферер (видео)



17-04-2010 16:02 | Николай Драгиев

Рафаел Надал продължава да унищожава всичко по пътя си в Монте Карло. Испанецът за 10-и път в кариерата си победи Давид Ферер и логично се класира за финала в надпреварата. В отделните части Рафа взе превес с 6:2, 6:3 за 75 минути.

На практика кой знае колко оспорвана среща не се получи. Просто, защото Надал е много класи над всички в момента. Случилото се на корта донякъде разочарова съзвездието от известни личности по трибуните, които искаха да видят по-завързан мач. Сред публиката бяха Борис Бекер, Илие Настасе, Принц Албер, Макс Биаджи, Флавио Бриаторе и прекрасната му съпруга Елизабета Грегорачи.

Мачът бе предшестван от слаб дъжд, който не се нравеше на Надал, но след кратка дискусия с рефера Седрик Мурие, световният номер 3 и Ферер започнаха мача си. Рафа захапа своя опонент още от първите геймове и за отрицателно време затвори с 6:2.

Втората част започна с нов пробив за Надал. Ферер намери сили да изравни за 2:2 гейма, но тук някъде му свършиха силите. Машината от Майорка отново се разигра и взе три поредни гейма - 5:2. Ферер проби още веднъж, но само толкова - 6:3 за бившия номер 1. Ако утре Надал спечели и титлата, тя ще бъде негова първа от близо година и шеста поредна в Монако.

Неделният финал предвещава да бъде впечатляващ. Вердаско и Надал са двамата най-добри испанци и това означава, че нивото на двубоя ще бъде изключително. Според треньорът на Рафа - Тони Надал Вердаско има сили да бъде претендент на неговия възпитаник дори на "Ролан Гарос".

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини