Пат Кеш: Да не отписваме Федерер за титла от Големия шлем



18-07-2013 17:18

Според популярния австралийски тенисист от близкото минало и настоящ тв коментатор Пат Кеш Роджър Федерер далеч не трябва да бъде отписван и има своите шансове за най-големите титли.

След загубата на швейцареца във втори кръг на Уимбълдън той логично получи много критики и редица коментатори изразиха съмнение във възможностите му за големи успехи оттук нататък. Поражението му от Серхий Стаховски пък бе определено като най-голямата изненада от 11 години насам, когато Пийт Сампрас загуби от Джордж Бастл.

"От няколко години насам Федерер играе изключително рисковано. Той стои максимално близо до основната линия и опитва непрекъснато да поставя под напрежение съперника. Това обаче е рисковано особено на трева и клей, където отскокът на топката не е толкова предвидим. Когато обаче той е във форма, трудно може да бъде спрян," смята Кеш.

Пат е на мнение, че в края на кариерата си всеки състезател има проблеми с правенето на своя график, тъй като трябва да се съобразява и със семейни приоритети.

"В края на кариерата си всеки започва да играе по-малко мачове и да отделя повече време на семейството си, което неминуемо се отразява. Когато играеш по-малко мачове определено губиш част от своята увереност.

"Определено смятам, че движението му по корта е на изключително ниво и в днешно време. Няма да се изненадам обаче да го видя да печели още някой турнир от Големия шлем," коментира още Кеш.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини