Джуди Мъри: Дано този успех вдъхнови още деца



20-07-2013 11:26 | Николай Драганов

Златното момче на Великобритания Анди Мъри успя до донесе огромна радост на своята нация, триумфирайки на тазгодишния Уимбълдън. За един човек обаче, този успех бе още по-грандиозен – неговата майка Джуди.

 

След чистата си победа над Новак Джокович във финалния мач, Анди Мъри прекъсна серия от 77 години, в които британците не бяха имали своя шампион от Уимбълдън. В радостта и като резултат от огромната емоция, Анди бе на път да пропусне да прегърне майка си, когато се качи на трибуните минути след последната точка.

 

Самата Джуди призна, че изобщо не му се сърди, тъй като подобно на него е била меко казано развълнувана от този уникален и мечтан триумф. 

 

„Бях влюбена в Уимбълдън още от дете и в един момент си мислех „Боже, моят син току що спечели титлата!“, разказа Джуди, след което все пак припомни, че през 2007 другият и син – Джейми, също триумфира с трофея от най-стария и престижен тенис турнир, макар и в схемата на смесени двойки.

 

„Там започва нашият малък клуб и да се надяваме това да вдъхнови още стотици деца да вземат ракетата в ръце. Надявам се в нашия регион да има много интерес към клуба ни от страна на местните деца“, пожела си Джуди.

 

„Настроението в Дънблейн беше страхотно. Всички ни поздравяваха, навсякъде имаше плакати в чест на Анди, магазините бяха пълни с тях, децата играеха тенис навсякъде. Този триумф донесе огромна радост на нашето градче“, разказа майката и треньор на двамата шампиони.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини