Серина пак мачка в Бостад, шведка я дели от титла №7



20-07-2013 18:18 | Николай Драганов

Световната №1 Серина Уилямс се класира на осми финал през този сезон, след като надигра с категоричното 6:0, 6:4 Клара Закопалова от Чехия на турнира в Бостад (Швеция). 

 

Американката е загубила един единствен финал и това се случи в Доха, когато отстъпи на Виктория Азаренка. Днешната победа над Закопалова пък бе под №50 от началото на сезона.

 

Що се отнася до двубоите си на червени кортове, Уилямс е още по-категорична, като има 27 победи от 27 мача. Само в Бостад тя надигра Сесил Каратанчева, Анна Татишвили и Лурдес Домингес Лино, като не изгуби нито сет по пътя към финала.

 

Серина взе и трите подавания на Закопалова в първия сет на двубоя, като имаше затруднения само в третия гейм от свой сервис, когато успя да спаси две точки за пробив. Втората част бе доста оспорвана и изпълнена с грешки, като световната №1 изгуби два пъти подаването си, но чехкинята не успя да се възползва, на свой ред бе пробита три пъти, включително в решителния 10-ти гейм при 4:5 и напусна турнира.

 

Съперничка на Серина Уилямс на финала ще бъде шведката Юхана Ларшон, която в другия полуфинал се наложи с 2:6, 6:3, 6:4 над Флавия Пенета (Италия). Представителката на домакините ще направи втори опит да зарадва местната публика, след като през 2010 също игра финал. До този момент Ларшон няма титла в кариерата си.

 

Двете са се изправяли един единствен път в мач помежду и това се случва през този сезон за Фед Къп, като Уилямс печели с 6:2, 6:2 на твърди кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини