Британци увековечиха триумфа на Мъри в татуси (СНИМКИ)



21-07-2013 14:45 | Николай Драганов

Преди няколко седмици Анди Мъри изпълни мечтата на поне две поколения британци, като триумфира с титлата на Уимбълдън. Милиони фенове на този спорт на Острова няма да забравят историческия успех над Новак Джокович, но още в по-голяма степен това важи за 41-годишния Ричи Калахан.

 

Шотландецът от Единбург, който е баща на три деца увековечи триумфа на своя сънародник с татуировка на гърдите след тричасова процедура. Избраният кадър е точно от мига, в който Мъри целува дългоочаквания трофей.

"Това е невероятно постижение, хората може би дори забравят колко е велико стореното от Мъри. Избрах тази снимка, защото тя казва всичко наведнъж - можете да видите колко много означава трофея за него в този миг", твърди Ричи, според когото титлата на Анди Мъри е донесла огромна радост и е променила трайно настроението в цяла Великобритания.

 

Специалистът по татусите Пол Слифър, който е автор на новата гордост на Калахан потвърди, че обикновено неговите клиенти чакат с месеци своя записан час, но когато е разбрал каква е поръчката, веднага се е съгласил да пренебрегне предварителния си график.

 

"Моят секретар дойде и ми каза, че някакъв човек иска да си татуира Анди Мъри на гърдите. Казах му "да, доведи го тук". Веднага приех тази задача, защото е много интересна и отговаряща на момента", коментира самият Слифър.

 

Големият татус на гърдите на Ричи Калахан не е единственият случай, който британските медии вече са разкрили. Крейг Гурлай от Глазгоу е направил татуировка със символа на Уимбълдън, името на Анди и датата на триумфа на своя крак. Авторът на тази татуировка пък разкрива, че със сигурност това няма да остане единичен случай, тъй като е получил още куп запитвания и различни предложения от британци, вдъхновени от голямата победа на Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини