Фонини спаси три мачбола и взе втора титла в кариерата си



21-07-2013 18:29 | Николай Драганов

Фабио Фонини триумфира с втора титла в своята кариера, след като надигра с 4:6, 7:6(8), 6:2 аржентинеца Федерико Делбонис на финала на турнира от сериите ATP 500 в Хамбург.

 

Сензацията Делбонис, който се намира под №114 в света, но това не го спря да изхвърли от полуфиналите Роджър Федерер, бе много близо до първата титла в своята кариера, като пропиля цели три мачбола в тайбрека на втория сет. В крайна сметка класата и по-големият опит на Фонини си казаха думата.

 

Това е не само втора титла изобщо за италианеца, но и втора поредна, тъй като само преди седмица той грабна трофея и в Щутгарт. Преди това Фонини имаше два изгубени финала през 2012 година.

 

С успеха си в Щутгарт италианецът се изкачи с 6 места до №25 в ранглистата, а от утре ще дебютира и в Топ 20, благодарение на натрупания в Хамбург актив.

 

Делбонис взе първия сет, след като спаси цели пет точки за пробив в петия гейм, а в десетия при 5:4 в своя полза осъществи ключов пробив. Двамата си размениха по два такива във втората част, а в тайбрека аржентинецът бе изключително до победата, но пропиля три мачбола и загуби след 8:10 точки.

 

Опитният Фонини се възползва от психологическото си предимство и бе категоричен в третата част, осъществявайки два пробива за 5:1 гейма. В този миг Делбонис успя да вземе едно подаване на своя съперник, но още в следващия гейм отново загуби своето, и се прости с мечтата си за първи трофей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини