Вердаско се самоконтузи за турнира в Умаг



22-07-2013 01:39 | Станко Димов

Бившият №7 Фернандо Вердаско продължава да изживява един от най-странните си и изпълнени с липса на късмет сезони. След като победи нашия Григор Димитров на полуфиналите на турнира в Бостад, испанецът допусна изненадващо поражение от Карлос Берлок на финала и се размина с първа титла от 2010 година насам.

Последва участие на турнира в Хамбург, където Вердаско стана една от жертвите на Федерико Делбонис. Освен поражението в много оспорван трисетов мач, Вердаско си навлече нови проблеми по време на двубоя.

След като пропиля два мачбола и загуби тайбрека на втория сет, Вердаско строши ракетата си в земята и се прибра в съблекалнята. Там обаче испанецът не е успял да се успокои, тъй като малко след появата си обратно на корта помоли треньорът да погледне ръката му.

След двубоя е станало ясно, че Вердаско е изкарал яда си на стената в съблекалнята, като след удара е наранил сериозно ръката си. По време на третия сет испанецът получи официално предупреждение, при това за втори път, губейки точка и гейм за сметка на Делбонис.

Освен разочарованието от Хамбург, заради болките в ръката Вердаско ще пропусне и цял турнир през следващата седмица, съобщи самият той в "Туитър".

"Много разочароващо е, че днешния мач приключи с контузия, която няма да ми позволи да играя на турнира в Умаг", разкри испанецът.

През миналата година Вердаско достигна до полуфинал в Умаг, но в Хамбург загуби в първи кръг, така че отказът му от участие в Хърватия няма да се отрази негативно на позицията му в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини