Федерико Делбонис детронира шампиона в Гщаад



23-07-2013 19:24 | Станко Димов

Финалистът от турнира в Хамбург – Федерико Делбонис, продължава да впечатлява с представянето и на турнира в Гщаад. В двубой от първи кръг, 22-годишният аржентинец се наложи със 7:5, 7:6 (2) над миналогодишния първенец в надпреварата Томас Белучи.

Срещата между двамата продължи час и 44 минути. В спор за място на четвъртфинал, Делбонис ще се изправи срещу Марсел Гранойерс от Испания.

Припомняме, че Федерико Делбонис направи сериозен пробив миналата седмица, когато на полуфиналите в Хамбург отстрани бившия №1 в света Роджър Федерер.

Нещо повече – на финала в германския град Делбонис спокойно можеше да се поздрави с трофея, но пропусна 3 мачбола във втория сет и в крайна сметка сдаде титлата за сметка на Фабио Фонини.

Иначе Томас Белучи е двукратен шампион от турнира в Гщаад. За първи път той печели титлата през 2009-а година, когато стартира надпреварата от квалификациите. Миналата година Белучи дублира успехите си в турнира, като по пътя към трофея спря и нашия Григор Димитров.

С успех в Гщаад започна и осмият в схемата Роберто Баутиста Агут, записа победа 6:2, 6:3 над участващия с „уайлд кард” швейцарец Хенри Лааксонен.

25-годишният Баутиста Агут, който в началото на сезона достигна до първия си АТР финал (Ченай, загуби от Типсаревич) ще срещне във втори кръг Виктор Ханеску. В тази част на схемата е и Роджър Федерер, с когото Агут евентуално ще играе на четвъртфинал.

Вторият в схемата Станислас Вавринка пък ще започне участието си в турнира с двубой срещу Даниел Химено-Травер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини