Федерер: Ранглистата вече не е толкова важна за мен



24-07-2013 23:18

Роджър Федерер призна, че за него вече не е основен приоритет класирането в световната ранглиста.

Бившият номер 1 и носител на 17 титли от Големия шлем в момента заема 5-о място в класирането като това е най-ниската му позиция от 2003-а година.

"Не мисля, че ще страдам особено, ако не съм и в топ 10. Идва момент, когато ранглистата вече не е важна. Честно казано дори не знам на кое място съм в момента. Четвърто? Пето? Трето? Днешното ми класиране не е толкова важно," коментира Федерер в швейцарската преса.

През тази седмица Федерер ще играе на турнира в Гщаад в родината си. Той сподели, че е мотивиран да участва в него след ранното си отпадане на Уимбълдън.

"Не мисля да се отказвам скоро. Колкото до ситуацията с ранглистата Лейтън Хюит е добър пример за мен. Независимо от позицията си, той не се интересува от това и играе за удоволствие," заяви още ФедЕкспрес, който наскоро става на 32 години.

"Нямам проблеми с критиците. Ситуацията не е нова за мен. През 2009-а и 2010-а също казваха, че вече няма да имам успехи. Колкото повече хора се изказват по въпроса, толкова повече глупости чувам," допълни още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини