Българите с успешен старт в Денизли след две победи на сингъл



25-07-2013 17:11 | Станко Димов

Националният отбор на България по тенис за момчета до 12 години започна отлично участието си в квалификациите за финалния кръг на европейското първенство, които се провеждат в Денизли, Турция. Те са водачи в група "А" на турнира и днес победиха състава на Латвия.
 
В първата среща на вторите ракети Симеон Костов беше категоричен срещу Робертс Яричевскис - 6:2, 6:0. Във втория двубой държавният шампион на открито и в зала Адриан Андреев донесе успеха с 6:1, 6:4 срещу Реналс Гродскис. По-късно ще се проведе и срещата на двойки.
 
В групата на българите са още съставите на Италия и Беларус. Първите два отбора от всяка група продължават на полуфинал, а победителите в тях се класират за финалния кръг, който ще се проведе също в Турция, но в Анталия, от 8 до 11 август.
 
Момичетата до 12 години отстъпиха в първата си среща от група "А" на квалификациите за европейско първенство, които се провеждат в град Плевен.
 
Националките загубиха с 1-2 от силния състав на Украйна, като решителен се оказа последният двубой на двойки. В първия мач държавната вицешампионка Тина Манолова загуби с 1:6, 0:6 от Анна Молчанова.
 
След нея в мача на първите ракети шампионката на България Розалина Юсева възстанови равенството, като победи Анна Лахуза с 6:4, 6:0. В мача на двойки Юсева и Мелади Тодорова отстъпиха Лахуза и Молчанова с 2:6, 1:6.
 
Утре нашите играят срещу Молдова, а в събота се изправят срещу водачките от Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини