Гигантски финал в Атланта - Иснър срещу Андерсън



28-07-2013 13:11 | Николай Драганов

Поставените под №1 и №2 в схемата на турнира в Атланта Джон Иснър и Кевин Андерсън ще се изправят един срещу друг в неделния финал, който ще противопостави двама от най-високите играчи в тура - 208-сантиметровия Иснър и 203-сантиметровия Андерсън.

 

Иснър надигра драматично бившия №1 Лейтън Хюит след 6:4, 4:6, 7:6(5), докато Андерсън се оказа прекалено добър за Райън Харисън и спечели с 6:3, 7:6(3).

 

В своя двубоя срещу Хюит, Иснър наниза 21 аса и ще опита да добави по-добри спомени от Атланта, след като на два пъти губи финалния мач в историята досега. Евентуална победа ще означава седма титла в неговата кариера.

 

Отличен сервис демонстрира и южноафриканецът Андерсън, който спечели 91% от точките на първи сервис, спаси всичките пет точки за пробив, пред които бе изправен и само за 91 минути се поздрави с успеха. За Андерсън евентуална успех ще означава трета ATP титла в шестия финал, на който участва.

 

До този момент двамата гиганти, намиращите се под №21 и №22 в света, са се срещали 8 пъти, като американецът води с 5:3 победи. Седем от тези сблъсъка са на твърди кортове, какъвто е и този в Атланта, а един е на трева през 2008 година. Двамата играха в Делрей Бийч през тази година, когато Иснър спечели с 2:0. Година по-рано, отново на същия турнир, бе и последната победа на Андерсън над този съперник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини