Томи Робредо спря полета на Фонини по пътя към трофея в Умаг



28-07-2013 22:30 | The Tennis Space

31-годишният Томи Робредо триумфира с втора титла през 2013 година, след като се наложи с категоричното 6:0, 6:3 над Фабио Фонини на финала на турнира в Умаг (Хърватия).

 

По този начин испанският ветеран сложи край на серията от 13 поредни победи за Фонини, които му донесоха и първи две титли в кариерата през последните седмици. Благодарение на този успех Робредо ще се изкачи от №28 до №22 в световната ранглиста от утре.

 

Робредо постигна четвърта победа от 5 мача срещу италианеца и затвърди все по-натрапчивата доминация на играчите на по-сериозна възраст. По-рано днес Михаил Южни стана 12-тия различен състезател над 30 годишна възраст, който вдига трофей през 2013 година. 

 

Томи Робредо вече стори това по-рано през сезона в Казабланка и няма да увеличи тази бройка шампиони, но е достатъчно показателен и факта, че тенисист под 21 години е спечелил една титла през този сезон, като това стори Бърнард Томич в началото на годината. 

 

Бившият №5 в света грабна 12-тия трофей в своята кариера, като любопитна подробност е, че 11 от тях са на червени кортове. Робредо има и 7 загубени финални битки, 5 от които на клей и два на твърди кортове. Единствената титла на хард за испанеца е през 2007 година в Метц.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини