Ранглистата: Надал настигна Джокович, Мъри тръгна надолу



19-04-2010 10:03 | Николай Драгиев

Доста промени настъпиха в топ 10 на световната ранглиста. Финалистът в Монте Карло Фернандо Вердаско дръпна с 3 места и вече е на 9-а позиция. Разбира се това не е най-доброто му постижение. Точно преди година той бе седми. Рафа Надал пък с бързи крачки настига Новак Джокович и стига да продължи силната си серия, нищо чудно в скоро време да изпревари неубедителния сърбин, който е втори след Федерер.

Може да не е играл от януари, но Хуан Мартин дел Потро си върна четвъртото място в света, тъкмо преди да се върне на корта. Аржентинецът измести Анди Мъри, който се представя трагично. Шотландецът вече е пети, а в най-скоро време може да бъде задминат дори от шестия Николай Давиденко, който за негова радост все още е травмиран.

Логично от топ 10 изхвърча Марин Чилич, който въпреки невероятния старт на годината, в последно време бележи спад. Хърватинът вече се подвизава като №11.

Представящите се много силно в последните седмици Михаил Южни, Иван Любичич, Хуан Карлос Фереро и Давид Ферер също са близо до първите 10 и с оглед сезона на клей, имат шансове да атакуват място там.

По-надолу Станислас Вавринка губи доста точки и логично се смъква с 6 позиции до номер 26. Филип Колшрайбер пък прогресира с 5 до 28-о. Иво Карлович и Лейтън Хюит пък изпаднаха от топ 30.

Почти всички българи, с изключение на Григор Димитров, бележат лек спад. Гришо дръпна с 2 места до 334-о.

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини