Джокович: Не мога да нося отговорност за думите на баща ми



05-08-2013 19:09 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович най-после взе отношение по скандалното интервю на баща му Сърджан, който преди няколко дни сподели, че синът му и Рафаел Надал „вече не са приятели” и определи Рафа и Роджър Федерер като лицемери (прочетете изказването на Сърджан тук).

Очаквано при завръщането си в Тура, Новак Джокович бе помолен да коментира думите на баща му. Ето какво каза шампионът от Australian Open:

„Наистина съжалявам, че думите на баща ми получиха толкова сериозен отзвук и внимание, както и съжалявам, по някакъв начин могат да обидят моите колеги, с които имам добри и честни взаимоотношения. Аз обаче няма как да нося отговорност за думите на баща ми, защото всеки има право на собствено мнение.

Обичам и уважавам много баща ми. Без неговата помощ едва ли щях да бъда там, където съм в момента. Но понякога хората си имат собствено становище по въпроса. Искам да кажа, че нямам никакво влияние към думите на баща ми и няма как да нося отговорност за тях”, коментира Новак Джокович.

Преди няколко дни по темата се изказа и Рафаел Надал, който посъветва Сърджан Джокович първо да пита сина си в какво отношение е с даден тенисист, преди да се изказва по темата публично.

Иначе в момента Новак Джокович, както и почти целият тенис елит, е в Монреал, където ще преследва трета поредна титла от „Роджърс Къп”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини