Гулбис избухна и шокира Анди Мъри в Монреал



08-08-2013 23:11 | Николай Драганов

Ърнест Гулбис записа една от големите победи в своята кариера, надигравайки с 6:4, 6:3 световния №2 и шампион от Уимбълдън Анди Мъри в трети кръг на "Мастърс 1000" турнира в Монреал. 

 

По този начин талантливият и много спорен като характер латвиец прекъсна серията от 13 поредни победи на Мъри, които му донесоха трофеите в Куинс и Уимбълдън. Гулбис спря и своя негативна серия срещу британеца, като спечели първи мач след четири загуби в досегашните четири сблъсъка.

 

Мъри определено не изигра най-добрия си мач, като допусна нетипичен за себе си брой непредизвикани грешки, вкара 69% първи сервис и спечели само 67% от точките на първи и едва 38% от точките на втори начален удар. 

 

Един пробив в десетия гейм реши първата част, след като Мъри изостана с 0:40 в своето подаване и от втория опит Гулбис реализира сетбол. 

 

Втората част започна добре за латвиеца, който проби за 3:1 отново от втория опит след 0:40. В следващия гейм Мъри успя да върне пробива, а след това и да изравни, но в осмия гейм допусна нов такъв. В последния девети гейм Анди имаше своите шансове при 0:15 и 30:30, но Гулбис не трепна и с два поредни мощни сервиса, реши мача в своя полза.

 

На четвъртфиналите Ърнест Гулбис ще се изправи срещу победителя от мача межу Хуан Мартин дел Потро и Милош Раонич, а световният №2 се отправя към Синсинати за последна генерална репетиция преди защитата на титлата си на US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини