ВИДЕО: Нов танц на Джокович, този път след загубен сет



09-08-2013 12:45 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович бе на косъм да стане поредният топ състезател, който отпада рано-рано от „Мастърс 1000” турнира в Монреал. Рано тази сутрин сърбинът победи трудно с 2:1 сета Денис Истомин – 2:6, 6:4, 6:4. Узбекистанецът игра страхотно до средата на втория сет, но след това Джокович взе превес и наложи волята си.

„Няма какво да крия – той беше по-добрият играч през първия сет. Аз се опитвах да намеря ритъма си и допуснах доста непредизвикани грешки. Определено изпитвах сериозни затруднения в началото. В същото време той беше много стабилен и ме подлагаше на напрежение във всеки удобен момент.

След това успях да намеря играта си, но двубоят бе равностоен до последната точка. Щастлив съм, че накрая аз спечелих и имах възможността да танцувам на корта”, коментира Джокович след последната точка.

Победата бе 12-а поред за Джокович в турнира. Сърбинът е шампион в „Роджърс Къп” за последните две години. Освен това е печелил турнира и през 2007-а година. В спор за място на полуфинал Джокович ще се изправи срещу Ришар Гаске.

Ето и програмата за четвъртфиналите в Монреал:
Новак Джокович – Ришар Гаске
Рафаел Надал – Маринко Матошевич
Васел Посписил – Николай Давиденко
Милош Раонич – Ърнест Гулбис

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини