Без майтап: Марион Бартоли прекрати кариерата си



15-08-2013 08:42 | Станко Димов

Марион Бартоли хвърли голямата бомба на турнира в Синсинати. Нисичката французойка претърпя загуба във втори кръг от Симона Халеп, а на пресконференцията след двубоя сензационно обяви, че слага край на кариерата си, веднага.

Като причина 28-годишната състезателка, която преди няколко  седмици спечели Уимбълдън, изтъкна огромното натоварване върху тялото й.

„Това беше последният двубой в кариерата ми. Съжалявам.  Мисля, че сега е подходящият момент за мен да се оттегля от тениса”, коментира Бартоли.

 „Тялото ми просто не може да издържа повече. Само от началото на годината се сблъсках с няколко контузии. От доста време съм в Тура, а на Уимбълдън тази година оставих цялата си енергия. Наистина чувствам, че се изхабих докрай на Уимбълдън.

Сбъднах мечтата си и тя ще остане с мен завинаги. Но сега тялото ми просто не може да продължи напред. След 45 минути или час игра, вече имам болки навсякъде. От дълги години съм в Тура и тялото ми вече не може да издържа”.

Запитана дали е знаела за решението си преди турнира, Бартоли каза: „Няма как да знаеш преди някой двубой, дали това ще бъде последният ти мач в кариерата. След двубоя обаче вече усещах, че е така. Чувствах, че вече не мога да продължа напред. След един сет игра цялото ми тяло ме боли.

Определено решението беше трудно. Това не е нещо, което може да решиш ей така с лека ръка. Аз обаче съм в тура от много години и имах възможността да превърна мечтата си в реалност. Усещам, че наистина дадох всички от себе си това да се случи (да спечели Уимбълдън) и сега нямам сили да продължа напред”.

Очаквано Бартоли бе попитана дали решението е взето от нея, или от баща й, който я тренира през цялата й кариера. „Казах на баща ми преди малко. Вижте, още когато тръгнах от нас за Щатите, той усещаше, че нещо такова ще се случи. Той ме познава много добре и може би затова не остана изненадан. Каза ми, че се гордее с мен и че ще ме подкрепи каквото и да реша да правя”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини