Надал: Чувствам се превъзходно, нямам проблеми с коленете!



20-04-2010 17:17 | Николай Драгиев

Рафаел Надал опроверга слуховете, че отново има проблеми с колената. Въпреки това световният номер 3 реши да си вземе почивка за турнира в Барселона, където имаше пет поредни титли.

"Винаги съм обичал да играя в Барселона. Тенисът обаче не е като футбола - не може да се планира, кога да играеш и кога да почиваш. В Монте Карло примерно въобще не можех да зная дали ще спечеля, или ще отпадна още в първи кръг. Не знам дали е най-доброто решение да се откажа точно тук, но все си мисля, че трябва да играя само когато съм на 100% убеден за здравето си. При всички положения няколко дни пълна почивка ще ми се отразят добре," обясни Рафа на пресконференция в Барселона.

На въпрос дали му е било трудно да откаже надпреварата в каталунската столица, Надал обясни: "Разбира се! Това е родният ми турнир, където имам толкова успехи. Щеше ми се да продължа победната си серия. Другият сезон със сигурност ще дойда, тъй като календарът тогава предвижда 1 седмица почивка. Сигурен съм, че това ще доведе тук и още някои от водещите играчи."

"Проблеми с колената нямам. Решението ми по-скоро превантивна мярка. Чувствам се превъзходно. Истината е, че вече не мога да си позволявам такива рискове като миналата година. Сигурен, че това ще запази формата ми достатъчно дълго," прогнозира Матадора.

Рафа не пропусна да засегна и темата за формата, в която се намира в момента. "Миналата година беше трудна за мен. Много травми, много проблеми от всякакъв характер. С изключение на Australian Open, не бях в оптимално състояние. Важното е, че вече се чувствам достатъчно добър да спечеля всички турнири, на които участвам. Затова спомогна и титлата в Монте Карло, която ми бе нужна като въздуха. В името на сегашната ми форма, съм длъжен да си взема почивка," допълни още Надал.

Надал си пожела испанец да спечели в Барселона: "Успехът на този турнир не зависи от мястото в ранглистата. Има един куп опасни играчи, които имат шанс. Надявам се това да бъде испанец. Фереро изглежда силен, Ферер и Вердаско също. Не трябва да забравяме и Сьодерлинг."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини