Григор Димитров срещу Рафаел Надал (гейм по гейм)



15-08-2013 21:48 | The Tennis Space

Григор Димитров срещу Рафаел Надал, III кръг от "Мастърс 1000" турнира в Синсинати.

ПЪРВИ СЕТ:
(Рафаел Надал спечели жребия и избра да посреща. Двубоят ще започне със сервис за Григор Димитров)

1:0 Григор Димитров нямаше как да започне по-добре срещата - с гейм на 0. Изобщо не се стигна до разиграване, тъй като Надал не успя да върне нито един от сервисите на Гришо.

1:1 Надал отговаря също с бърз гейм, спечелен на 15. Без изненади в първите минути на двубоя. По трибуните пък на няколко места се видяха и български трибагреници.

1:2 Първи пробив в мача, за жалост той е на сметката на Рафаел Надал. Григор имаше гейм-бол при 40:30, но прати бекхенд в мрежата. След това испанецът спечели 2 последователни точки, втората след аут на Димитров, с което си подсигури и първия пробив в двубоя.

1:3 След равностоен и оспорван гейм Надал затвърждава пробива. На два пъти се стигаше до равенство в гейма, но в крайна сметка Рафа наложи волята си.

2:3
Григор Димитров слага край на серията на Надал от 3 поредни гейма. Българинът спечели с лекота подаването си, за което много помогна и Матадора, който прати 3 ретура в аут.

2:4 За първи път от началото на двубоя Надал показа колебания при начален удар. При 30:40 Димитров стигна до точка за връщане на пробива, но след това испанецът бе безупречен и просто не даде шанс на Гришо да изравни резултата.

2:5 За жалост първия сет изглежда скоро ще приключи. Надал се възползва от 3 поредни непредизвикани грешки на Григор Димитров и материализира и втората си точка за пробив в мача. След паузата испанецът ще сервира за успех в първия сет.

2:6 Никакъв шанс за Григор Димитров в осмия гейм, който се оказа и последен за първия сет. Точно 32 минути бяха необходими на Надал, за да поведе в резултата с 6:2 след два пробива.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 По подобие на първата част. Димитров започва с много силен гейма на сметката си. 4 поредни точки за българина и резултатът във втората част е открит.

1:1 Макар и по не особено изразителен начин, испанецът също спечелва първото си подаване във втория сет и изравнява резултата.

2:1 Втори пореден гейм на 0 за Григор Димитров. Българинът сервира брилянтно, записа още няколко аса и си възвръща поразклатеното самочувствие след загубата на първия сет.

2:2
Ето че и Надал отговаря със светкавичен гейм, в който Григор почти не игра с топката. Резултатът във втората част е изравнен, като посрещащите играчи почти не са спечелили точки.

3:2 Рафа Надал спечели първата си точка при сервис на Григор през втория сет. Българинът обаче продължава да е много солиден при начален удар и с лекота съхранява подаването си. Отлична игра на Гришо от началото на втората част на двубоя.

3:3 Надал поведе с 40:0 след няколко страхотни точки. Последва мощен ретур-уинър на Димитров, но това беше и единствената точка на сметката на българина в гейма.

3:4 Надал пробива в така важния седми гейм
на сета, при това след двойна грешка на Димитров. Ето, че след като бе спечелил едва 1 точка в първите сервис-гейма на българина, в четвъртия Рафа пробива и се доближава до крайния успех в мача.

4:4 Григор Димитров връща пробива. Българинът няма да се даде без битка и успя светкавично да върне пробива, при това отразявайки гейм-бол за Надал. Интригата остава отворена във втория сет, а защо не и в мача.

5:4 Интригата не само е жива, но Гришо успя да спечели подаването си на 0, нанизвайки нова порция асове. След паузата испанецът ще сервира за оставане във втория сет. Колко бързо могат да се променят силите на корта! Само преди минутки Рафа водеше с 4:3 и бе на 2 гейма от победата, сега ще сервира за оставане в сета.

5:5 Григор Димитров пропусна сетбол, след като преди това направи точката на мача. В най-важния момент, при 30:40 обаче Надал се спаси, след което изравни за 5:5.

6:5 Последна пауза във втория сет. Григор Димитров спечели уверено подаването си на 30 и пак принуждава Надал да сервира за оставане в сета. Ако испанецът не допусне пробив, ще гледаме тайбрек.

7:5 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТРЕТИ СЕТ НА МАЧА. БЪЛГАРИНЪТ ПОВЕДЕ С 40:15, НАДАЛ СПАСИ ПЪРВАТА ТОЧКА ЗА ПРОБИВ, НО ПРИ ВТОРАТА ПРАТИ ТОПКАТА В АУТ! И В ТРЕТИЯ МАЧ МЕЖДУ ДВАМАТА ГРИГОР УСПЯВА ДА ВЗЕМЕ СЕТ НА НАДАЛ. ДАНО ДНЕС УСПЕЕ ДА ВЗЕМЕ И ПЪРВА ПОБЕДА НАД ТОЗИ СЪПЕРНИК.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

0:1 Ужасно начало на третата част на мача. Пробив на 0, след двойна грешка на Гришо и Рафа повежда в резултата. Испанецът е 4 от 4 при точките за пробив.

0:2 Надал затвърждава пробива, въпреки сърцатата игра на Димитров, който си спечели овациите на публиката с една изумителна точка.

1:2 Гришо прекъсва серията на Надал и печели първия си гейм в заключителния трети сет. Особено красива бе последната точка в гейма, която бе завършена технично от българина в близост до мрежата. Пробивът все още е само един, така че нищо в срещата не е решено.

1:3 Макар и не особено лесно, Надал свърши по-важната работа - да спечели подаването си и повежда в резултата с два гейма.

2:3 Много труден гейм, в който на Димитров му се наложи да спаси точка за пробив. Българинът обаче се справи блестящо, а след това с два отлични сервиса си съхрани подаването.

2:4 Много здрава битка и в този гейм, но Надал печели подаването си на 30 и не дава шанс на Гришо да върне пробива.

2:5 За жалост Надал пробива още веднъж и след паузата ще сервира за мача. Григор спаси 4 точки за пробив, 2 от които поредни, но при петата форхендът на Надал свърши черната работа.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - РАФАЕЛ НАДАЛ. Испанецът не допусна изненада и спечели подаването си, с което и мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини