Цвети се провали отново, този път след пропуснати 6 мачбола



17-08-2013 23:41 | Станко Димов

Цветана Пиронкова определено не изживява най-добрите си дни на корта. След като преди седмица отпадна на старта на квалификациите в Синсинати, българката не успя да се добере до основната схема и на друг силен турнир в Щатите  - този в Ню Хейвън. В двубой от втори квалификационен кръг, Пиронкова отстъпи с 1:2 сета пред 19-годишната Каролин Гарсия, в отделните части 7:6 (5), 6:7 (2), 3:6.

Двубоят между двете продължи близо 3 часа, а Пиронкова определено има за какво да съжалява, тъй като в  края на втория сет (при 6:5 в своя полза) пропусна 6 мачбола, 3 от които бяха поредни! В крайна сметка се стигна до трети сет, в който тийнейджърката не остави никакъв шанс на Пиронкова.

Така най-добрата българска тенисистка ще започне участието си на US Open без нито един двубой в основна схема на турнир в Северна Америка!

Първият сет на двубоя продължи точно един час и предложи сериозна битка. Няма да сгрешим ако кажем, че Цветана Пиронкова бе по-агресивната състезателка на корта, за което ясно говорят и 7-те точки за пробив, които се откриха пред първата ни ракета. За жалост обаче Каролин Гарсия все намираше начин да съхрани подаването си и не позволяваше изоставане в резултат.

При свой сервис пък Цвети бе безкомпромисна и сравнително лесно печелеше подаванията си. Така, след като нямаше пробиви, логично се стигна до тайбрек, в който Пиронкова първа стигна до сетбол при 6:5 точки. Тогава сервираше Гарсия, но Цвети направи минипробив в най-подходящия момент и взе сета – 7:6.

По сходен начин продължи да се развива двубоят и през втория сет. Цвети и Каролин печелеха подаванията си и крачеха уверено към нов тайбрек. Така обаче продължи до ключовият седми гейм, в който 19-годишната французойка първи успя да осъществи пробив и поведе с 4:3.

Малко по-късно, при 5:4, Гарсия сервираше за сета, но Пиронкова не се даде без бой. Българката първоначално поведе с 40:15 и получи две поредни точки за връщане на пробива. Французойката успя да изравни за 40:40, но в последствие Цвети отново стигна до 2 точки за пробив. Първата бе неутрализирана, но при втората пловдивчанката най-после се справи с подаването на Гарсия и остана в сета – 5:5.

В 12-ия гейм Пиронкова можеше да сложи точка на спора, но пропусна цели 6 мачбола, 3 от които бяха поредни (0:40), с което доведе нещата до нов тайбрек. За жалост развоят на този гейм повлия стимулиращо за младата французойка, която в тайбрека летеше по корта и след 7:2 точки прати мача в трети сет.

Заключителната част започна с пореден гейм, в който Пиронкова пропиля с лека ръка точка за пробив. Това и коства скъпо, защото Гарсия не се поколеба да пробие първа, след което затвърди и поведе с 4:1. До края 19-годишната французойка не допусна обрат и подпечата мястото си в решителния кръг на квалификациите.

За Пиронкова пък все пак остава малката утеха, че напуска с 8 точки за ранглистата, които обаче едва ли ще и донесат особен успех. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини