Доминацията продължава!



18-08-2013 01:29 | Станко Димов

Доминацията на Рафаел Надал продължава с пълна сила. Испанецът се класира за 11-и финал на турнир от началото на сезона, след като се наложи с 2:0 сета над Томаш Бердих на полуфиналите на "Мастърс 1000" в Синсинати. В отделните части - 7:5, 7:6 (4) след малко над два часа игра.

Така в неделя Матадора ще спори за своята 9-а титла от началото на сезона, като при успех ще изравни постижението на Новак Джокович от преди 2 години, когато сърбинът спечели 5 "Мастърс 1000" турнира. Съперник на Надал в големия финал ще бъде представителят на домакините Джон Иснър, който по-рано през вечерта стигна до обрат 2:1 сета в двубоя си срещу Хуан Мартин дел Потро.

Победата днес бе 14-а поредна за Надал на твърди кортове. Любопитното е, че от началото на годината испанецът няма загуба на тази настилка, след като спечели титлите в Индиън Уелс и Монреал. Освен това при успех във финала, Надал ще триумфира в Синсинати за първи път в кариерата си. През последните 6 години турнирът неизменно бе печелен от Роджър Федерер или Анди Мъри.

В първия сет двубоят вървеше гейм за гейм, като точките за пробив пред двамата бяха мираж. В 11-ия гейм обаче обаче Надал, с помоща на системата "ястребово око", доказа аут на Бердих и стигна до първия брейк-пойнт в мача. В ключовия момент снажният чех излезе на мрежата, но от сравнително лесна позиция прати бекхенд воле в аут и допусна пробив. В последствие Надал затвърди и спечели сета със 7:5.

Още в началото на втората част испанецът можеше да дръпне в резултата, след като при 1:1 гейма стигна до преднина 40:15 и два брейк-бола. Бердих обаче намери първия си сервис в точния момент и предотврати ранен пробив.

В шестия гейм на втория сет Бердих стигна до първите си точки за пробив в мача и се възползва. Рафа също "помогна" с две двойни грешки и форхенд в аут в най-важния момент. Така чехът първи взе аванс в сета - 4:2. Надал обаче демонстрира изключителния си характер и върна пробива моментално, след което изравни резултата - 4:4. В последствие се стигна до тайбрек, в който Надал се наложи със 7:4 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини