Гришо изгуби една позиция преди US Open, Цвети пред сериозно изпитание



25-08-2013 11:45 | Николай Драганов

Григор Димитров отстъпва с една позиция до №29 в новото издание на ранглистата, което е и последно преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем US Open.

 

През последната седмица Гришо изцяло се отдаде на подготовка за турнира в Ню Йорк, а също така нямаше точки за защитаване от миналата година, но губи позицията си заради титлатата на Юрген Мелцер в Уинстън Салем.

 

Австриецът се изкачва с цели пет места до №27 в света. Това е и най-големият скок в ранглистата, а веднага след него се нарежда финалистът от Уинстън Салем Гаел Монфис, който скача с четири позиции до №39.

 

В топ 10 при мъжете няма абсолютно никакви промени, а в топ 20 Джон Иснър губи три позиции и пада до №17 за сметка на Янович, Алмагро и Симон.

 

Съвсем очаквано, големите въпроси пред ранглистата остават за US Open, като след две седмици можем да станем свидетели на куп промени, включително и на нов водач в лицето на Рафаел Надал. Подобен сценарий е възможен ако Рафа спечели титлата, а Ноле отпадне на полуфинал или по-рано или ако испанецът стигне финал, а сърбинът отпадне на четвъртфинал или преди това.

 

При жените Цветана Пиронкова се изкачва с една позиция до №66, макар да не изживява най-добрите си дни, но ако това много бързо не се промени, Цвети има шанс сериозно да се срине в класацията. Пловдивчанката има да защитава 280 точки от достигането си до осминафинал. На практика поражение в първи кръг на US Open ще означава изпадане от Топ 100.

 

Няма промени в Топ 10 при жените, където водач остава Серина Уилямс, следвана от Виктория Азаренка и Мария Шарапова, която ще пропусне US Open. Петра Квитова пада от 9-та на 10-та позиция заради неуспеха си в опита да защити титлата си в Ню Хейвън, а на нейно място се настанява Анжелик Кербер.

РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини