Рафа: Щастлив съм, че отново съм тук, а не пред телевизора



25-08-2013 16:14 | Николай Драганов

Рафаел Надал стартира участието си на US Open от отлична изходна позиция с три титли от три участия на турнири на твърди кортове през сезона. Испанецът прави един от най-силните си сезони изобщо, като спечели US Open сериите, а евентуален трофей и от Ню Йорк ще му донесе и първото място в ранглистата, стига Джокович да не достигне финал.

 

„Спечелих много труден мач срещу Новак в Монреал. После имах много тежък двубой и с Роджър в Синсинати. Бях щастливец да спечеля тези две срещи. Може би поради тази причина съм уверен, че ако играя така, мога отново да печеля срещу най-добрите. Да бъда тук с две титли от последните два „Мастърс 1000“ турнира е нещо невероятно“, призна Надал.

 

В момента испанецът дали трето място с Рой Емерсън за 12 титли от Големия шлем, а при успех в Ню Йорк ще се доближи само на един успех от Пийт Сампрас. С внушителна статистика от 53 победи и само 3 поражения през 2013 година, Рафа няма търпение отново да стъпи във „Флашинг Медоуз“, след като през миналата година пропусна турнира заради проблеми в колената.

 

„US Open е невероятен турнир. Една надпревара в един от най-забележителните градове в света. Страхотно е за нашия спорт, че го имаме. През миналата година гледах мачовете по телевизията. Сега имам шанса отново да бъда тук, това е супер. Фантастично е за мен. Имам шанса да се подготвя, да давам най-доброто от себе си във всеки момент. Може да спечеля, може да загубя, но най-важното е, че тренирам на максимални обороти и ще се боря с всичко, което имам“, добави испанецът.

 

Относно евентуалния сценарий, при който Рафа ще си върне първото място в света още след US Open, Матадора не показа излишно вълнение. „Дори да не съм №1, сезонът пак ще си остане невероятен за мен. Този турнир ще направи разликата. Ще видим какво ще се случи, може би не всичко ще се реши тук, но ще имаме повече яснота“, коментира Надал.

 

Първият съперник на Рафа в Ню Йорк е местният любимец Райън Харисън. Последната им среща отново бе на американска земя – в Индиан Уелс, когато Надал спечели с 2:0 сета. Друг американец – Джон Иснър е евентуален съперник на Рафа на осминафиналите, преди да се стигне и до мечтания сблъсък с Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини