Джокович: Обичам големите турнири, уверен съм в себе си



25-08-2013 17:21 | Николай Драганов

След запомнящи се ангажименти извън кортовете на Ню Йорк, световният №1 Новак Джокович е готов да потърси отново своята форма и отвън „Флашинг Медоуз“. Ноле държа реч в централата на ООН в града в петък, а малко по-късно бе част от специалната церемония на ATP по случай 40 години от създаването на ранглистата заедно с някои от легендите на този спорт.

 

„Беше невероятен ден. На сутринта си в ООН, а вечерта с всички тези легенди. Трябваше да държа реч като представител на атлетите от цял свят по повод Международния ден на спорта за развитие и мир, който ще бъде на 6 април. Това е нещо, което не е стандартно за мен. Никога не съм правил подобно нещо. Никога не съм виждал ООН отблизо, офисите и сградата, в която се взимат толкова големи решения за целия свят“, разказа сърбинът.

 

Джокович се озова в по-познати води няколко часа по-късно, но компанията му бе не по-малко забележителна. Ноле бе заедно с още 19 играчи, които са държали първата позиция в ранглистата, оглавявана днес от него. „Да бъда заобиколен от тази невероятна група хора, от тези велики шампиони, не просто в тениса, а в спорта изобщо, беше фантастично и наистина незабравимо преживяване за мен“, коментира той.

 

Шампионът от 2011 година се чувства готов да покаже най-доброто на което е способен по време на тазгодишния турнир. Ноле стигна „само“ до полуфинал в Монреал и до четвъртфинал в Синсинати, което не бе мечтаното представяне за сърбина. „Мисля, че играх доста прилично през последните няколко седмици. Загубих и двата мача с 6:7 и 5:7 в третия сет. Във важни моменти не намерих тази допълнителна сила да остана спокоен и да изиграя правилните удари“, призна Джокович.

 

„Това се случи, но всеки има тези периоди. Увереността ми обаче е факт. Обичам да играя на турнирите от Големия шлем. Имам добър рекорд на US Open в последните пет или шест години, така че очаквам с нетърпение началото“, добави четирикратният финалист в Ню Йорк.

Сърбинът също така определя и Рафаел Надал като фаворит за тазгодишния турнир. "Надал в момента показва вероятно най-добрия тенис на твърди кортове, който някога е показвал. Той сякаш се стреми да играе по-агресивно и променя малко стила си."

 

Ноле започва тазгодишното си участие с мач срещу Ричард Беранкис, след което му предстои мач срещу Росол или Бекер, а в третия кръг при добро развитие на първите два мача му предстои нов двубой срещу Григор Димитров. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини