Виктория Азаренка с „двоен лешник” на старта в Ню Йорк



28-08-2013 09:46 | Станко Димов

Виктория Азаренка имаше нужда само от 65 минути, за да се класира за втори кръг на US Open. Белорускинята записа „двоен лешник” – 6:0, 6:0 в двубоя си срещу Дина Фиценмайер, който бе последен от вечерната сесия на „Артър Аш” за вторник.

Въпреки изразителният резултат, двубоят не бе чак толкова лесен за Азаренка. Нейната опонентка спечели няколко дълги разигравания, а освен това по време на срещата достигна до 11 гейм-бола, от които обаче не успя да реализира нито един.

„Много съм горда от начина, по който се представих днес. Имаше много равностойни геймове, имаше и такива, в които тя ми водеше с 40:0. За мен е важно, че точно в тези моменти оставах фокусирана и вдигах нивото си”, коментира Азаренка.

„Сега вече мога да се концентрирам върху следващия си двубой. Днес нямах търпение да изляза на корта и да играя, защото доста чаках за този мач и за старта на турнира като цяло.

Записах добър старт, но мисля, че мога да подобря играта си във всеки един аспект. Направих някои грешки, които няма да бъде лошо ако успея да изчистя. Като цяло обаче записах добър старт, това е без съмнение”, коментира световната №2.

Във втори кръг Азаренка ще срещне Александра Вожняк, която по-рано във вторник се наложи със 7:5, 7:6 (5) над Весна Долонц. Азаренка води с 3:1 победи в директните двубои с Вожняк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини