Очаквано: И Винъс Уилямс отказа участие за "Фед Къп"Очаквано: И Винъс Уилямс отказа участие за "Фед Къп"
Свързани играчи
Тагове
22-04-2010 12:33 | Станко Димов

Отборът на САЩ ще бъде без двете си най-добри състезателки - сестрите Уилямс на полуфиналите за "Фед Къп" срещу Русия. В началото на седмицата отказ за участие в надпреварата даде Серина Уилямс, а днес това направи и сестра й Винъс.

 

Американците до последно се надяваха че бившата номер 1 в света ще попадне в състава, но в крайна сметка мераците им бяха сломени от категоричния отказа на по-голямата от сестрите.

 

"Очаквах до последния възможен момент, защото се надявах, че ще мога да играя. След като се консултирах с медицинския ми екип обаче това няма как да стане. Ще ми трябва още време за възстановяване и няма да мога да помогна в двубоите срещу Русия", сподели Винъс Уилямс.

 

Новината бе посрещната сравнително спокойно от капитана на отбора Мери Джо Фернандес.

 

"Винъс направи всичко, за да подобри състоянието си. Очаквахме, че тя трудно ще се възстанови, след като не е играла от турнира в Маями. Направих всичко възможно, за да и дам повече време да се възстанови. В крайна сметка обаче това не стана", каза Фернандес.

 

По този начин за двубоите с Русия Сащ ще бъдат в състав: Мелани Удин, Бетани Матек-Сандс и Лизил Хубер. По-късно към отбора ще се присъедини някоя от Жулиа Бъсеруп или Слоун Стивънс.
Коментари
Турнир: Stockholm Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Стокхолм, Швеция
Настилка: Зала
Награден фонд: €711,275

Official Website | Livescore
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €711,275

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $922,520

Official Website | Livescore
Други новини