Маестрото с втора лекция на US Open 2013



29-08-2013 23:31 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира с лекота за трети кръг на Откритото първенство на САЩ. Бившият №1 в света се наложи изразително с 3:0 сета над Карлос Берлок, в отделните части 6:3, 6:2, 6:1 след около час и половина игра.

Това беше общо 50-а победа на швейцареца в двубои от втори кръг в Голям шлем. Любопитното е, че на тази фаза той е бил побеждаван само веднъж в кариерата си – тази година на Уимбълдън (от Стаховски).

Въпреки, че днес интрига на корта нямаше, двубоят на Федерер и Берлок бе много приятен за наблюдаване. За това помогна и играта на аржентинеца, който не пропускаше удобен момент да направи атрактивен удар, макар това рядко да му носеше успех.

От своя страна пък 5-кратният шампион Федерер направи добра тренировка и вече очаква следващия си съперник в турнира, който ще бъде определен от двубоя Сам Куери (САЩ, №26) – Адриан Манарино (Франция).

„Обичам да играя в Ню Йорк, по-специално тук на централния корт. Надявам се зрителите да са останали доволни. Мисля, че моят съперник днес изигра добър мач, но той се чувства некомфортно на бързите настилки. Аз се бях подготвил добре за мача, играх добре на ретур и се възползвах от шансовете, които се откриха пред мен", коментира Федерер след двубоя.

Запитан за евентуалния сблъсък с Рафаел Надал на четвъртфиналите в турнира, Федерер сподели следното: „Надал? Въобще не знаех, че е в моята четвърт. Шегувам се разбира се. Знам, че Надал е в страхотна форма, срещнахме се в Синсинати наскоро. Той играе силно в САЩ, винаги е удоволствие да бъда на корта срещу него. Ще се радвам, ако се срещнем и на този турнир”.

Поставеният под №8 в схемата – Ришар Гаске, също достигна до трети кръг в турнира след чиста победа. Французинът надви с 6:3, 7:5, 7:4 сънародника си Стефан Робер. В следващия кръг Гаске ще играе с Дмитрий Турсунов (Русия, №32).

Втората ракета на Сърбия Янко Типсаревич също показва завидна успеваемост в турнира и вече е в трети кръг, след като победи с 3:0 сета Дуди Села.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини