ВИДЕО: Рафа прегази бразилец за 17-та победа на хард



30-08-2013 09:45 | Николай Драганов

Световният №2 Рафаел Надал продължава невероятното си представяне на твърди кортове, като в мач от втория кръг на US Open отнесе за 92 минути с 6:2, 6:1, 6:0 Рожерио Дутра Силва от Бразилия.

 

За Рафа това бе 17-ти успех на хард от 17 мача през сезона, а в търсене на 18-та победа испанецът ще се изправи срещу Иван Додиг. Хърватинът се справи с лекота с ветерана Николай Давиденко след 6:1, 6:4, 6:4 в отделните части и ще се опита да повтори постижението си от турнира в Монреал през 2011 година, когато отстрани Надал след забележителен обрат от 1:6 гейма в първата част след два спечелени тайбрека. Двамата имат и още една среща - през същата година в Барселона, когато Рафа печели лесно на червените кортове с 6:3, 6:2.

 

"Сервисът ми бе стабилен, което винаги е много важно на тези кортове. Играх добре, започнах по-бавно, но постоянно покачвах нивото си. За мен е невероятно да бъда отново на този корт, при това във вечерна сесия", коментира след успеха Рафа, който пропусна миналогодишното издание на надпреварата.

 

"Вярно е, че вечерните сесии в Ню Йорк са специални. Шоуто, музиката, трибуните наподобяват повече на спектакъл по време на вечерта. Обичам феновете в Ню Йорк, чувствам се невероятно всеки път, когато имам възможността да играя на "Артър Аш Стейдиъм", както през нощта, така и през деня. Днес имах шанса да играя във вечерна сесия след три години. Страхотно е", добави Матадора.

 

За целия двубой Рафа допусна само една точка за пробив, която не бе реализирана от неговия съперник, а за сметка на това проби осем пъти сервиса му - два пъти в първия сет и по три пъти в следващите два. Испанецът наниза 30 уинъра и допусна само 15 непредизвикани грешки по пътя към третия кръг на тазгодишния US Open.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини