Мъри пусна кръв, но спечели втората си битка в Ню Йорк



31-08-2013 02:21 | Николай Драганов

Шампионът от Откритото първенство на САЩ Анди Мъри записа втора победа в тазгодишното издание на турнира, след като се наложи с известни колебания над Леонардо Майер от Аржентина със 7:5, 6:1, 3:6, 6:1.

 

Анди преживя мини-криза в третия сет и позволи двубоят да се усложни и удължи повече от необходимото, но успя да се събере навреме и не допусна по-сериозна изненада. Макар да изгуби първи сет на турнира, британецът продължава успешно защитата на своя трофей.

 

Това бе втора победа от два мача за Мъри срещу намиращия се под №81 в света аржентински тенисист, а в следващия кръг го участва друг играч със същата фамилия - германецът Флориан Майер, който се наложи с 3:0 над Доналд Йънг.

 

Първата част на днешния мач бе равностойна, като в първия гейм Мъри спаси две точки за пробив, а в последния възможен момент при 6:5 в своя полза осъществи ключов пробив за 1:0. Докато успее да се справи с разочарованието, Майер допусна два нови пробива и набързо загуби и втората част с 6:1.

 

Аржентинецът намери себе си в третата част, като проби във втория гейм, в шестия пропусна четири точки за втори пробив, а в седмия на свой ред успя да спаси две такива и в крайна сметка взе частта с 6:3.

В тези минути Майер бе изключително агресивен, но и неговия съперник бързо се върна с цялата си концентрация на корта и след три оспорвани гейма поведе с пробив за 3:1, а малко по-късно направи и още един, с което реши мача в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини