Серина Уилямс спечели сблъсъка на Америка



02-09-2013 00:49 | Станко Димов

Серина Уилямс се класира за четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ. Това стана факт, след като световната №1 се наложи с 6:4, 6:1 над втората ракета на домакините Слоун Стивънс.

„Това беше голям мач. Слоун е великолепна тенисистка, чувствах, че ще бъде голям мач. През цялото време се опитвах да бъда спокойна, да се забавлявам на корта. Благодаря на публиката за подкрепата. Суарес Наваро? Ще бъде труден мач, надявам се трибуните да са пълни и да ме подкрепят”, коментира Уилямс в интервюто на корта.

Първият сет на двубоя започна равностойно, като двете опоненти печелеха сравнително спокойно подаванията си. в шестия гейм обаче Серина Уилямс успя да пробив и да поведе с 4:2. До този момент световната №1 бе загубила едва 2 точки при свой начален удар, като не се виждаше как Стивънс ще върне пробива.

Да, ама не. Още в ответния гейм се стигна до 30:30, като в този момент Уилямс изненада с две поредни двойни грешки, които гарантираха връщане на пробива.

Драма имаше и в десетия гейм, когато Стивънс сервираше за оставане в сета. Серина стигна до 2 сетбола, но Стивънс съумяваше да се измъкне от ситуацията. При третия сетбол обаче младата американка прати форхенд в аут и на практика подари първата част на своята опонентка.

Серина Уилямс успя да пробие първа и във втория сет. Направи го в четвъртия гейм, когато измъкна няколко точки след феноменална защита. Преднината от 3:1 беше светкавично защитена, а до края на срещата опитната американка не допусна колебания и си подпечата място на четвъртфинал.

Благодарение на победата Серина взе частичен реванш за загубата от Стивънс на Australian Open в началото на сезона. В следващия кръг Уилямс ще срещне Карла Суарес Наваро, която изненадващо се справи с Ангелик Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини