Радванска претърпя ново разочарование на US Open



02-09-2013 09:01 | Николай Драганов

Световната №4 Агниешка Радванска за пореден път претърпя ранно разочарование на US Open, губейки 4:6, 4:6 от Екатерина Макарова още на осминафиналите на турнира. 

 

До този момент полякинята никога не е играла четвъртфинал в Ню Йорк, а това проклятие не успя да бъде нарушено и през този сезон, въпреки силното и представяне до този момент и трите победи над Макарова досега в кариерата.

 

Двубоят започва повече от добре за Радванска, която поведе с 4:0 и изглеждаше съвсем близо до успеха, но не на същото мнение бе рускинята. Макарова осъществи пълен игрови обрат, което естествено се отрази и на резултата и след осем поредни гейма в нейна полза тя вече водеше със сет на 0 и 2:0 гейма във втората част.

Ага върна пробива за 2:2, но в седмия гейм отново загуби подаването си. Последва дълъг и много оспорван гейм,в който Макарова спаси три точки за пробив от 0:40, а след това и нови две за 5:3, което се оказа ключов момент, донесал и минути по-късно и победата.

 

В следващия кръг 25-ата в света рускиня ще се изправи срещу Ли На. Китайката отнесе бившата №1 в света Йелена Янкович с 6:3, 6:0 за по-малко от един час, нанизвайки 20 срещу едва 7 уинъра и възползвайки се от всичките си 7 точки за пробив в мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини