Впечатляващият Надал продължава с рекордно темпо (видео)



05-09-2013 10:38

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на US Open 2013 по наистина впечатляващ начин. Той разгроми за само час и половина игра своя сънародник Томи Робредо с 6:0, 6:2, 6:2.

Оказва се, че това е четвъртфиналът, в който се изиграват най-малко геймове от 1988-а, когато Иван Лендъл надиграва Дерик Ростано с 6:2, 6:2, 6:0.

"Мисля че изиграх най-добрия си мач на US Open тази година. Наистина съм доволен от начина, по който се движех по корта. Много щастлив съм от форхенда и особено от бекхенда ми.

"Днес бях много близо до начина, по който искам да играя като цяло - по-агресивно. Смятам, че с подобна игра имам шансове да бъда успешен на всички настилки и особено на тази," коментира Надал след срещата.

Особено впечатляващо е, че до момента в турнира Надал все още не е допуснал пробив на свой сервис. Той е спечелил всичките си 67 гейма при начален удар.

В случай, че Рафа спечели титлата от US Open, а Новак Джокович не успее да достигне до финала, то испанецът отново може да оглави световната ранглиста. Следващият съперник на Матадора ще бъде Ришар Гаске, срещу когото води с 10:0 в преките сблъсъци.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини