Серина Уилямс е на крачка от пета титла в Ню Йорк



07-09-2013 01:03

Серина Уилямс се класира за финала на US Open 2013. Тя надигра в полуфиналния си сблъсък Ли На с 6:0, 6:3 и така ще има възможност да се бори за пета титла в Ню Йорк. Това ще бъде 21-и финал в Големия шлем за Серина, която досега има 16 титли.

След като в полуфиналите Уилямс разгроми Карла Суарес Наваро с 6:0, 6:0 Уилямс повтори упражнението в първия сет срещу Ли и отново спечели на нула.

Серията й продължи и в началото на втората част като тя общо натрупа спечелени 24 поредни гейма в турнира. Рекордът през този сезон пък принадлежи на Мария Шарапова, която на Australian Open взе 28 поредни гейма.

Ли На взе два гейма в началото на втория сет и дори поведе 2:1. Това бе всичко, което китайката успя да стори в този двубой.

В края Уилямс пропусна поредица възможности да довърши двубоя и създаде емоции за публиката. Все пак при 5:3 тя приключи битката на свой сервис и се класира за 21-и финал в турнири от Големия шлем.

Във финала Уилямс предстои да се изправи срещу Виктория Азаренка. Световната номер 1 води на №2 Вика с 12:3 в преките сблъсъци. През тази година обаче Азаренка има аванс от 2:1 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини