Чехкини шокираха сестрите Уилямс на полуфинал в Ню Йорк



07-09-2013 13:10 | Николай Драганов

Андреа Хлавачкова и Луцие Храдецка шокираха устремените към 14-та титла от Големия шлем Винъс и Серина Уилямс, като ги отстраниха на полуфиналите в Ню Йорк. Чехкините се наложиха категорично с 6:4, 6:2 и опровергаха всички предварителни прогнози, оформяйки поредния провал на американския тенис в това издание на турнира.

 

Сестрите Уилямс вече три пъти са печелили US Open, а статистиката преди вчерашния мач бе повече от категорична в тяхна полза - 13:1 победи срещу загуби в полуфинали от Шлема, 110:10 в "Мейджър" двубои въобще и 5:0 в директните сблъсъци с Хлавачкова и Храдецка. 

 

Чехкините обаче не се притесниха от тази статистика и си гарантираха двубой за титлата срещу австралийската двойка Ашли Барти и Кейси Делакуа. По този начин те взеха и реванш за загубата на финала на Олимпийските игри от сестрите Уилямс.

 

Хлавачкова и Храдецка ще търсят втора титла от Големия шлем в кариерата си. През 2011 те триумфираха на "Ролан Гарос", а в съвместната си кариера имат още два изгубени финала.  

 

За Барти и Делакуа финалът ще бъде под №3, като и двата предишни случая бяха през тази година, съответно в Австралия и Великобритания. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини