Тихомир Грозданов е новият шампион на България



08-09-2013 13:36 | Станко Димов

Тихомир Грозданов е новият шампион на България. На финала на Държавното първенство варненецът се изправи срещу друг национален състезател – Александър Лазов, който за жалост се отказа още в средата на първия сет. Финалният сблъсък продължи по-малко от 30 минути, като при резултат 4:3 Лазов обяви оттеглянето си от двубоя.

„През седмицата усещах доста болки в кръста. Опитах да играя днес, но просто нямаше смисъл да рискувам и да се получи някаква по-сериозна травма. За жалост най-доброто решение бе да се откажа”, коментира след двубоя Лазов, който не успя да защити трофея си от миналата година.

Изненадан от решението на Лазов остана и новият шампион Грозданов. „Определено не съм очаквал, че ще спечеля толкова лесно. Вчера играхме двойки и той (Лазов) ми сподели, че има някакъв проблем в кръста”, сподели в интервюто на корта Грозданов.

„Доволен съм от представянето ми тази година. За мен обаче сезонът далеч не е приключил. Планирам да играя още много двубои, искам да играя всяка седмица. Целта ми е догодина да участвам на повече „Чалънджър” турнири, а ако мога и на Голям шлем”, пожела си Тото.

Варненецът също така разкри, че още утре заминава за Полша, където ще вземе участие в местен „Чалънджър” турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини