Победи за Виктория Томова и Борислава Ботушарова



10-09-2013 16:32 | Станко Димов

Държавната шампионка за жени Виктория Томова и Борислава Ботушарова се класираха на осминафиналите на международния турнир по тенис Allianz Cup, който се провежда на кортовете на ТК "Левски" в столицата и е с награден фонд 25 000 долара.

Томова, която участва с "уайлд кард", победи Яна Бучина от Русия със 7:5, 3:0 и отказване на съперничката заради контузия. В първия сет 18-годишната софиянка изоставаше с 4:5 и успя да спаси два сетбола на рускинята, преди да спечели подаването си.

От този момент Виктория не загуби нито един гейм. Тя затвори първия сет при четвъртата си възможност и започна втория с пробив. При 3:0 за българската националка Бучина се отказа.

На осминафиналите Томова излиза срещу германката Анне Шефер, която е четвърта в схемата на турнира. В момента Шефер е №207 в световната ранглиста, където Вики е 424-а. С успеха днес тя си осигури 8 точки за класацията на WTA.

Шампионката на България в зала Борислава Ботушарова се наложи над участващата с "уайлд кард" Жаклин Алауи със 7:6(2), 6:0.

В следващия кръг тръгналата от квалификациите пазарджиклийка очаква победителката от двубоя между водачката в схемата Патриция Майер-Ахлайтнер (Австрия) и Андреа Гамис (Венесуела).

В друг двубой с българско участие играещата също с "уайлд кард" Ани Вангелова отстъпи на Марина Мелникова от Русия с 0:6, 4:6.

В сряда ще се появят на корта още три наши представителки. Диа Евтимова играе с Полина Виноградова от Русия, а Изабелла Шиникова - срещу втората поставена Кристина Кучова от Словакия. Преодолялата квалификациите Юлия Стаматова се изправя срещу Хайди ел Табак от Канада.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини