Трима сигурни за финалния турнир в Лондон



Трима сигурни за финалния турнир в Лондон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-09-2013 16:50 | Станко Димов

Анди Мъри може да остане непобеден на родна територия тази година, ако успее да спечели заключителния за сезона „Мастърс”, в който по традиция се изправят 8-те най-добри играчи в света. Шотландецът стана третия играч, който си гарантира участие в Barclays ATP World Tour Finals. Това стана факт, след като Мъри достигна до четвъртфинал на US Open. Британецът ще участва в заключителния за сезона турнир за шеста поредна година.

„Показах част от най-добрия си тенис тази година пред родна публика в Куинс и на Уимбълдън, така че се надявам да се представя силно и в О2 Арена през ноември”, коментира Мъри.

„Това е ключовият турнир за мен от тук до края на сезона. Ще направя всичко възможно да бъда в оптимална форма в Лондон и да се опитам да спечеля турнира. Атмосферата в залата е невероятна, а евентуален триумф би бил перфектният завършек на сезона за мен”, каза още шампионът от Уимбълдън.

26-годишният шотландец се присъедини към Рафаел Надал и Новак Джокович, които също имат гарантирано място в турнира.

Роденият в Дънблейн Мъри е с отлични показатели на територията на Англия този сезон – 12:0 победи след триумфите на Куинс Клъб и Уимбълдън. Освен това шотландецът спечели титлите в Бризбейн и Маями и игра финал на Australian Open.

На заключителния „Мастърс” турнир в Лондон, най-доброто постижение на Мъри е достигане до полуфинал. И в трите случая, в които се опита да достигне финал, Мъри записа поражения (2008 от Давиденко, 2010 от Надал и 2012 от Федерер). Ако спечели в О2 в Лондон, Мъри ще стане първият британец, триумфирал в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини