Умореният Надал готов да се бори за Испания



12-09-2013 08:44 | Николай Драганов

Само няколко дни след феноменалното си представяне на US Open, умореният Рафаел Надал ще се включи в състава на своята родина Испания през уикенда за двубоите срещу Украйна за Купа "Дейвис".

 

"Бързо сменяме настилката, а аз наистина се завръщам от един много тежък турнир, но ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора", обеща Надал преди мачовете в Мадрид.

 

"Няма значение дали ще играя в петък, събота и неделя. Когато и да са мачовете, ще се опитам да помогна с всичко, което е по силите ми", добави Матадора.

 

След седем месеца извън кортовете, Рафа се завърна на скромния турнир в Чили в началото на година и от 63 изиграни мача има 60 победи, които му донесоха цели десет трофея.

 

Сега статутът на Испания в Световната група на Купа "Дейвис" е застрашен и се нуждае от първата си ракета. В началото на сезона испанците загубиха от Канада в първи кръг и за едва четвърти път в последните 17 години ще играят плейоф.

 

"Вече го казал, чувствам се добре. Имам добро усещане. Какво друго очаквате да чуете след като спечелих три поредни турнира - няма как да се чувствам по-добре", отвърна Надал на въпрос дали ще бъде в достатъчно добро състояние за мачовете.

 

На любимия му червен клей и на местна сцена, заедно със своите съотборници Фернандо Вердаско и Томи Робредо испанците би трябвало да има предимство срещу Украйна, чиито единствен играч в топ 50 е Александър Долгополов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини