Надал: Целта ми е да имам дълга кариера!



14-09-2013 22:56

Световният номер 2 Рафаел Надал остана доволен след двете си победи, които осигуриха оставането на Испания в Световната група на Купа "Дейвис". Той обаче призна, че е изтощен след липсата на почивка от турнето в Щатите.

"Щастлив и горд съм да помогна на Испания, страна с 50-милионно население заслужава да бъде в елита. За всички тази победа бе много важна, за мен малко повече, защото от утре ще си почина," призна усмихнатият Рафа, който в началото на пресконференцията отговаряше и на поздравленията по мобилния си телефон.

"Положените усилия този уикенд за Купа "Дейвис", резките смени на настилката и условията, не се отразява добре на кариерата ми... Вече не съм на 20, а на 27 години и физиката ми не е същата. Нямах почивка, играх непрекъснато досега," коментира още Надал.

От своя страна Рафа не е сигурен дали и кога ще може отново да играе в неофициалното световно отборно първенство. "Има значение кой съперник ще ни се падне в сряда. В края на годината ще направим равносметка, ще видим календара и състоянието ми.

"Мисля, че всяка седмица защищавам името на страната ми по турнирите. – добави шампионът от US Open Надал. "Главната ми цел е възможно най-дълга професионална кариера в тениса!"   

В следващите дни той ще е със семейството и приятелите си у дома в Майорка, отмаряйки с риболов и разходки. В края на септември Надал заминава за азиатските турнири в Пекин и Шанхай.

Рафаел е първият класирал се за финалния АТП Мастърс турнир в Лондон (4-11 ноември, зала О2), където сигурни са още шампионът Новак Джокович и Анди Мъри.
 
"Има време до Лондон. В началото на годината целта ми бе да класирам за финалния "Мастърс", а там ще търся победата, както винаги," отговори специално пред репортера на Tennis24.bg Надал, който не е печелил досега титлата в Лондон при 5 участия.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg от Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини