Джокович: Успехът в Купа „Дейвис” е по-ценен от Големия шлем



16-09-2013 11:28 | Станко Димов

Сърбия се класира за финал за Купа „Дейвис”, след като победи драматично с 3:2 приятната изненада в световната група тази година – Канада. Балканците изоставаха с 1:2, но в неделя с победи на сингъл Джокович и Типсаревич класираха родината си на финал.

„Триумфът от 2010 година бе вдъхновение за всички нас да се представим силно в Тура през следващата година и затова има специално място в моето сърце. Спечелил съм няколко титли от Големия шлем, но нищо не може да се сравни с това да споделиш радостта от успеха със своите съотборници.

Мисля, че изиграх два страхотни мача, като се има предвид рязката промяна във времевата зона и настилката, която трябваше да направя. Невероятната публика ми помогна за победата", коментира световният номер 1 след успеха.

„Това е една от най-сладките победи в живота ми, искам да благодаря на съотборниците си за страхотната подкрепа. Ще се видим отново тук през ноември за още един епичен двубой срещу Чехия”, сподели щастливият Типсаревич, след като класира своя отбор напред.

Сърбите ще имат домакинско предимство и ще могат да изберат настилката, като се очаква да заложат на клей, тъй като това е най-неудобният вариант за първата ракета на чехите - Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини