Гулбис: Успехите промениха Джокович, вече не сме приятели



17-09-2013 17:16 | Станко Димов

Новак Джокович се е променил значително, след като е започнал да печели големи турнири. Това каза един от най-ексцентричните състезатели в Тура – латвиецът Ърнест Гулбис. В интервю за френски сайт Гулбис споделя, че с Ноле се познават още от деца, като много пъти са тренирали заедно. Отношението на сърбина обаче се е променило значително в годините.

„Вече не харесвам Джокович толкова много. Познаваме се от 12 годишни. Тогава той беше нормално момче, но след като големите успехи дойдоха, той се промени. Очите му се промениха. Никога не сме разговаряли на тази тема, но според мен успехите и славата го промениха”, коментира Гулбис.

„Аз не харесвам хора като него. Обичам хората със силни характери, които не се променят в следствие на успехите си, или на спечелените пари. Точно това се стремя да направя аз – да не се променям, дори и да бележа значими успехи”, коментира Гулбис.

Любопитното е, че Гулбис е сигурно най-богатият тенисист в тура. Финансовата му мощ обаче не е плод на негови успехи на корта, а на заможен семеен бизнес.

Самият Джокович пък нееднократно е споделял, че в детските си години редовно е губел от латвиеца. Според Ноле Ърнест е имал всички качества, за да бъде №1 в света, но липсата на достатъчно дисциплина му пречи да разгърне потенциала си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини