Държавното отборно първенство стартира с 14 състава



20-09-2013 12:19 | Станко Димов

Държавното отборно първенство по тенис за мъже „Happy” ще се проведе от 24 до 28 септември на кортовете на БНТЦ в Борисовата градина. 14 състава са заявили своето участие, стана ясно на пресконференция днес.

С по два отбора са софийските  „Левски”, „15-40” и „Лозенец 2000”. Останалите участници са шампионът от 2012 година ТК „НСА”, „Черно море-Елит”, „Севлиево”, ТК „София”, „Дема”, „Дипломат”, „Пловдив Тотал Тенис” и „Хасково”.

Сред участниците личат имената на националите Тихомир Грозданов и Димитър Кузманов („Левски”) и Валентин Димов („НСА”), както и на бившите номер едно на България Тодор Енев и Ивайло Трайков („Черно море-Елит”). Отборите ще бъдат разделени на групи, срещите са във формат два мача на единично и един на двойки. Наградният фонд на турнира е 10 000 лева като шампионите ще вземат 4000.

Валентин Димов оцени предстоящото първенство като много силно.

„Рано е да се каже дали можем да защитим титлата си от миналата година. Конкуренцията е много голяма и силите са изравнени. Бих се радвал да стана за четвърти път отборен шампион, след двата успеха с „Черно море-Елит” и този с „НСА”,  но ще бъде трудно. Самият аз се чувствам във форма”, коментира Димов пред медиите.

Финалната среща е в събота, 28 септември, и ще бъде предавана пряко по БНТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини