Сензационен обрат за Диа Евтимова в Щутгарт



Сензационен обрат за Диа Евтимова в Щутгарт
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-04-2010 18:05 | Николай Драгиев

Диа Евтимова направи сензационен обрат от квалификациите на силния турнир в Щутгарт, който е с награден фонд от 700 хиляди долара. Българката обърна драматично в първия си мач от Лесия Цуренко от Украйна с 3:6, 7:5, 6:2.

Българката не успя да започне срещата по най-добрия начин. Двете имаха куп възможности за пробив, но тази която бе по-лабилна при тях, бе Евтимова. Логично Цуренко се възползва и затвори с 6:3 първата част. Преди началото на двубоя тъкмо украинката бе сочена като фаворитка, с оглед малко по-предното си класиране в ранглистата. В момента Евтимова е под №273.

Украинката изтърва мачбол при 5:2 във втория сет и това сякаш даде сили на Диа. Тя върна пробива и изравни за 5:5. Оттам нямаше какво да спре българката. Тя взе сета със 7:5 и разби съперничката си в третия.

Във фестивал на пробивите, Диа допусна по-малко и стигна до 6:2, след като спечели 4 поредни гейма.

За успеха си Евтимова получи 1320 долара от наградния фонд и 8 точки за световната ранглиста. 140-ата в света Анна Лапушенкова от Русия е следващата съперничка на Диа. Тя е на 23 години и е малко по-опитна на това ниво.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини