Майер-Ахлайтнер и Дину достигнаха до спора за титлата в Добрич



21-09-2013 19:36

Австрийката Патрисия Майер-Ахлайтнер, която е №120 в света и поставена под №1 в основната схема, и румънката Кристина Дину - №197, ще спорят за титлата в тазгодишното издание на международния турнир по тенис за жени "Изида къп" в Добрич. Надпреварата е с награден фонд 25 000 долара и е от календара на ITF.

Патрисия Майер-Ахлайтнер достигна до финала след категорична победа с 6-3 6-0 над американката Джулия Коен, а тенисистката от северната ни съседка преодоля полуфиналите, след като съперничката й Хайди Ел Табак се отказа заради контузия при 1-5 в първия сет.

Спорът за трофея е в неделя от 11 часа на кортовете на прекрасния тенис комплекс в Добрич.

В същото време днес домакините организираха турнир на "зелен корт", който бе част от програмата “Тенис10s” на Българската федерация по тенис. В турнирите при момичетата и момчетата взеха участие близо 30 деца, като шампиони станаха Емилиян Цветков от Изида и Дария Великова от варненския клуб Велто.

От представителите на добричкия клуб още 3 деца достигнаха до отличията. Карина Георгиева спечели сребърен медал при момичетата, а Виктор Дойчев се окичи с бронз при момчетата. Натали Георгиева триумфира в утешителния турнир.

Красивите кристални плакети на шампионите, медалите и грамотите на призьорите, бяха връчени от регионалния координатор Владислав Матеев, както и от треньорите в Изида Юри Дойчев и Михаил Атанасов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини