Жоао Соуса на първи финал, Бенето с девети опит за титла



28-09-2013 22:59 | Николай Драганов

Намиращият се на 77-мо място в световната ранглиста Жоао Соуса се класира на своя първи ATP финал в кариерата, след като успя да се наложи с 6:4, 3:6, 6:4 на опитния Юрген Мелцер на турнира в Куала Лумпур, Малайзия.

 

24-годишният португалец продължава своя възход, който започна по време на US Open, когато в първи кръг Соуса надигра в пет сета Григор Димитров. В САЩ той достигна до трети кръг, където загуби от Новак Джокович, а преди седмица игра полуфинал на турнира в Санкт Петербург. Вчера пък Соуса успя да хвърли голямата изненада, като отстрани Давид Ферер.

 

Негов съперник на финала ще бъде французинът Жулиен Бенето, който успя да се наложи над Станислас Вавринка с 6:4, 6:3. На практика това означава, че Малайзия ще подари на един от двамата първа титла в кариерата, тъй като въпреки своите 31 години Бенето също никога не вкусвал крайния триумф.

 

"Това е първият ми финал... чувствам се страхотно. Седмицата беше много добра за мен. Ще бъде много тежко на финала. Ще дам 100% от себе си и ако успея да спечеля трофея това ще бъде страхотно не само за мен, но и за страната ми", коментира Соуса, който е първият португалец от 2010 година насам, който ще играе на финал.

 

"Не очаквах това... Бях се подготвил за много труден мач. Резултатът изглежда лесен, но когато си на корта никога не е лесно", коментира след успеха над Вавринка французинът. За него това ще бъде девети финал в кариерата, като нито веднъж до този момент Бенето не е успявал да спечели заветния мач.

 

"Още един шанс... надявам се да се получи. Развълнувам съм, но не отчаяно. Ако бъда здрав, със сигурност имам още няколко години тенис пред себе си", добави Бенето.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини