Вердаско преодоля кошмара срещу Надал и е шампион в Барселона



Вердаско преодоля кошмара срещу Надал и е шампион в Барселона
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-04-2010 19:12 | Николай Драгиев

Фернандо Вердаско спечели своята пета титла в кариерата и втора за този сезон. Испанецът се отърси от катастрофалната загуба с 0:6, 1:6 от Рафаел Надал в Монако миналата седмица и грабна трофея от турнира в Барселона. Той стори това след 6:3, 4:6, 6:3 над Робин Сьодерлинг. Испанецът показа, че има сили да бъде сред основните претенденти на "Ролан Гарос", стига да не допуска сериозни колебания в играта си.

Испанецът спечели сравнително леко първата част. Сьодерлинг поведе с 3:2 в него, но само дотам му бяха силите. Вердаско проби на нула и не остави никакви шансове на своя противник за 6:3.

Поставеният под номер 5 в Барселона започна силно и втората част, пробивайки подаването на Робин. Той обаче допусна известен спад от няколко поредни слаби гейма и от това се възползва Сьодерлинг. Шведът на два пъти проби Вердаско и изравни резултата за 6:4. Той успя значително да подобри играта си, опитваше излизания на мрежата и това изненада максимално Вердаско.

Нещата си дойдоха на мястото в решителната част. Там Вердаско показа, че в момента е по-добър от миналогодишния финалист на "Ролан Гарос" и без проблеми спечели с 6:3. Двубоят като цяло впечатли с куп невероятни удари от форхенд и на двамата, както и редица минаващи топки на Фернандо.

 

Вердаско изрази доста бурно радостта си, приемайки повече от емоционално успеха. Леденият Сьодерлинг въобще не изчака испанеца да се нарадва и тръгна да си сяда на стола, но в крайна сметка поздрави шампиона.

 

Така Вердаско вече има 23 победи и само 6 загуби през този сезон, които му донесоха 2 титли. Той спечели преди това в Сан Хосе срещу Родик. Сьодерлинг пък има 8 загуби в 13 финали до момента.

За успеха си Нандо прибира 286 хиляди евро и 500 точки. За Сьодерлинг остават 144 хиляди и 300 точки. Така след 5 години поред с трофеи за Рафаел Надал, отново испанец е най-добър в каталунската столица.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини