Григор Димитров срещу Баутиста Агут (гейм по гейм)



30-09-2013 10:44 | Станко Димов

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор започна уверено двубоя и спечели първия си сервис-гейм на 15. Българинът успя да запише един ас, макар и предимно да игра на втори сервис през гейма.

1:1 Испанецът Баутиста Агут също стартира силно и спечели подаването си на 15.

2:1 Трети пореден гейм, в който сервиращият играч взима убедително подаването си. Първа пауза в срещата, след която Баутиста Агут ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Точно 12 минути след началото на срещата резултатът продължава да е равен. Любопитен факт - във всеки от изиграните 4 гейма, посрещащият състезател успява да спечели по една точка.

3:2 Най-дългият гейм в двубоя, който за радост е на сметката на Гришо. Българинът първоначално поведе с 40:0 и по всички личеше, че ще спечели лесно подаването си. Последва обаче двойна грешка, а в последствие резултатът бе изравнен. Димитров получи предимство, а при поредния си гейм-бол отново допусна двойна грешка и последва ново изравняване. В крайна сметка обаче Гришо успя да вземе подаването си и продължава да води в резултата.

3:3 Баутиста Агут също имаше проблеми с подаването си, но не позволи на Григор Димитров да стигне до точка за пробив и в крайна сметка отново изравнява резултата.

3:4 БАУТИСТА АГУТ ПРОБИВА! Много слаб гейм за Димитров, в който испанецът успя да поведе с 40:15. Това бяха и първите точки за пробив от началото на срещата. Агут се възползва още от първия си шанс и за първи път от началото на двубоя излиза напред в резултата.

3:5 Испанецът затвърждава пробивът и се доближава само на гейм от успех в първия сет.

4:5 Гришо прекъсва серията на Агут и печели подаването си. След паузата обаче испанецът ще сервира за първия сет.

4:6 Гейм и първи сет за Баутиста Агут. Испанецът не трепна сервирайки за първата част и с гейм на 0 повежда в резултата - 6:4 след точно 37 минути игра в Пекин.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

0:1 Ужасно начало на втория сет. Баутиста Агут поведе с 40:30 и успя да реализира точката за пробив. Сега всичко е в ръцете на испанеца, който трябва "само" да печели сервис-геймовете си, за да си гарантира място в следващия кръг.

0:2 Испанецът затвърждава пробива и повежда с 2:0 гейма. Гришо трябва спешно да предприеме мерки и да опита да върне пробива, в противен случай мачът изглежда ще приключи с успех за Агут.

1:2 Григор Димитров прекъсва серията от 3 поредни гейма на съперника си и намалява аванса на Агут. Първа пауза във втория сет, след която испанецът ще сервира.

1:3 Баутиста Агут продължава да е супер стабилен при начален удар. Бърз гейм за испанеца, който до момента не дава на Гришо дори да помисли за точка за пробив.

1:4 Втори пробив за Агут и всичко на корта изглежда предрешено. Пауза, след която испанецът ще сервира за 5:1.

1:5 Испанецът отново не трепва при начален удар и се доближава само на гейм от успех в първия сет.

2:5 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. Баутиста Агут обаче води убедително и ще сервира за място във втори кръг.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ МАЧ - РОБЕРТО БАУТИСТА АГУТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини